Dancing Sophie

Sophie Monheim is een veelzijdig danser die zowel begeesterd raakt door de opdrijvende ritmes van de djembé, als door swingmuziek. Haar passie ligt in alle dansen die als voornaamste drijfkracht “RITME” hebben, iets waarin ze zich al verscheidene jaren vervolmaakt. Tapdans, Body Drumming, Lindy Hop – Jazzroutines en Afrikaanse Dans zijn onder deze noemer te plaatsen. Voor Antwerpen danst stelde deze dame een online workshop Lindy hop en Charleston samen.

Lindy Hop is een populaire Afro-Amerikaanse swingdans uit de jaren 30-40. In Lindy hop worden solo- en partnerdansen gecombineerd en de dans bevat zowel veel improvisatie als meer formele elementen, vergelijkbaar met de muziek waarop wordt gedanst.

Kenmerkend voor de “Roaring Twenties” is zeker de Charleston. Deze dans staat voor ingewikkeld voetenwerk, grappige bewegingen en veel energie. Alleen al maar bij het horen van de typische Charleston muziek heb je al zin om te dansen. We geven je graag de Charleston beginselen mee via onze online danslessen. Schrijf je in en ontvang de link van al onze danssessies.

meer weten over Dancing Sophie: https://www.dancingsophie.be/

X
X